Kennis & advies

Zonnepanelen zijn inmiddels in meerdere soorten en maten op de Nederlandse markt te vinden. En hoewel de onderlinge verschillen klein kunnen lijken, kunnen ze weldegelijk van groot belang zijn op de lange termijn.

Soorten zonnepanelen
Meestal zijn zonnepanelen zwart of blauw. Zwart duidt bijna altijd op monokristallijne zonnecellen, blauw op polykristallijne zonnecellen. 
Lees meer... 

Salderingsregeling zonnepanelen
Als de zonnepanelen op je dak meer stroom opwekken dan dat je zelf gebruikt, dan lever je de stroom terug aan het elektriciteitsnet. En hier zit een financieel voordeel aan. Lees meer...

Hoe werken zonnepanelen
Zonne-energie wordt in een zonnepaneel omgezet in elektriciteit. Een zonnepaneel heeft zonnecellen die fotovoltaïsche kwaliteiten hebben. Dit betekent dat ze licht kunnen omzetten in stroom.

Terugverdientijd zonnepanelen
Na installatie van zonnepanelen op je dak zal je energierekening meteen flink lager zijn. Dit is de manier om je investering terug te verdienen. Gemiddeld gebeurt dit in 6 á 7 jaar.

Advies op maat?
Wij komen graag met je in contact!
 info@elsun.nl of via contactformulier 

 

Btw zonnepanelen terugvragen
Goed nieuws! De btw van je pas aangeschafte zonnepanelen kun je terugvragen aan de Belastingdienst. Dit kan al gauw oplopen naar zo’n €750,- tot €1000,- bij een zonnesysteem met 12 zonnepanelen. Lees meer...

Subsidie op zonnepanelen
Vanuit de overheid zijn er geen subsidies voor het kopen van zonnepanelen. Maar er zijn wel verschillende gemeenten waar je subsidies kunt krijgen. Daarnaast zijn er ook een aantal regelingen die het aantrekkelijk maken.